c S

Tradicionalni slovenski zajtrk 2013

05.11.2013 Odredba o izvedbi tradicionalnega slovenskega zajtrka v letu 2013 določa 15. november za izvedbo zajtrka v vrtcih, osnovnih šolah ter zavodih za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Poleg datuma izvedbe tradicionalnega zajtrka, odredba določa še sestavo živil za zajtrk,

znesek sredstev za financiranje zajtrka na osebo in upravičence. Sestavni del odredbe je tudi Zahtevek za povrnitev sredstev za živila za tradicionalni slovenski zajtrk, ki je objavljen kot priloga.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki morajo biti pridelani oziroma predelani v Sloveniji.

Upravičenec, ki je izvedel zajtrk, lahko zahteva povračilo sredstev za živila do največ 0,43 EUR (brez DDV) na osebo. Če znaša nakup živil za zajtrk manj, upravičenec zahteva povračilo sredstev v vrednosti kupljenih živil.

Zahtevek (priloga odredbe) za povrnitev sredstev je potrebno oddati od 15. do 29. novembra 2013, na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Na podlagi potrdila ministrstva bo sredstva upravičencem izplačala Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Pripravila: Marija Kremenšek


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.