c S

Koristne vsebine za uspešen začetek

23.08.2024 Bliža se novo šolsko leto, z njim pa tudi novi začetki in priložnosti. Vanj vstopamo polni pričakovanj, šolski hodniki pa se ponovno napolnijo s smehom in zvedavimi pogledi. Prehod v šolske klopi lahko staršem, učencem in učiteljem olajšajo in obogatijo koristne in zanimive izobraževalne vsebine, dostopne na RTV365

Takšen primer je oddaja Digitalno pametni 2, ki se osredotoča na aktualne izzive in priložnosti digitalnega sveta. Oddaja ponuja poglobljene vpoglede v digitalno pismenost in praktične nasvete, kako se soočiti s tehnološkimi spremembami, kar je danes nepogrešljivo znanje za vsakogar, še posebej za mlade, ki odraščajo v digitalni dobi.

Digitalno pametni banner

Izpostavljamo pa tudi podkaste Digitrajno izobraževanje, ki jih pripravlja Služba za digitalizacijo izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje v sodelovanju z RTV Slovenija. Podkasti so namenjeni predvsem staršem in učiteljem, v njih pa se obravnava ključna vprašanja, povezanimi z odnosom med otroki, mladimi, učenjem in digitalnimi tehnologijami tako v šolskem okolju kot v vsakdanjem življenju. Z njimi boste lažje opremili otroke in mlade z veščinami, ki jih potrebujejo za uspešno in varno krmarjenje skozi digitalni svet, ki postaja vse pomembnejši del njihovega življenja.

Digitalni svet, ki postaja vse pomembnejši del njihovega življenja.

Digi izob banner

 

Vsebine na RTV365 so dragocen vir informacij in podpore. Prepričani smo, da vam bodo le te pomagale narediti novo šolsko leto še bolj uspešno in navdihujoče. Srečno!

Vir: Matej Urbas, SIO, 22. 8. 2024


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.