c S

Razpis za uvajanje e-knjig za izposojo v šolskih knjižnicah

26.05.2022 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis, namenjen izgradnji zbirke e-knjig za domače branje.



Z javnim razpisom ministrstvo vabi prijavitelje, da ponudijo vsaj en naslov iz domačega branja v e-formatu in ga umestijo na distribucijsko platformo za izposojo e-knjig Biblos, ki bo prilagojena posebej za šolske knjižnice.

Javni razpis je namenjen uvajanju e-knjig v šolske knjižnice za domače branje zaradi zagotavljanja sočasnega branja besedil, kar omogoča dopolnjevanje knjižnične zbirke šol z dostopom do besedil v elektronski obliki. Cilj razpisa je priti do celovite in uravnotežene zbirke naslovov za domače branje v e-formatu, ki so jih prijavitelji pripravljeni uvrstiti na distribucijsko platformo Biblos in izposojati po vnaprej dogovorjeni ceni ene izposoje za vsako od v zbirko uvrščenih e-knjig. Upoštevaje opozorila raziskav in razprave na posvetu o poskusnem uvajanju e-knjig za domače branje v šolske knjižnice, se bo uvajanje e-knjig v šolske knjižnice začelo v tretjem vzgojno-izobraževalnem obdobju v osnovnih šolah in v srednjih šolah.

Domače branje izhaja iz javno veljavnih vzgojno izobraževalnih programov in učnih načrtov, pri čemer gre pri domačem branju za srednje šole tudi za besedila iz izpitnih katalogov za maturo, v osnovnih šolah pa tako za obvezno domače branje, ki je določeno po avtorju kot po naslovu, kot tudi za besedila po izbiri učitelja glede na strokovna priporočila za poučevanje književnosti in besedila iz opusa predpisanega avtorja.

NazivDatum objaveRok prijave



Vir: MIZŠ, 26. 5. 2022


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.