EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.1.2021

V Avstriji se bodo otroci začeli v šole vračati 25. januarja

Dunaj, 13. januarja (STA) - V Avstriji so za teden dni preložili vrnitev otrok v šolo, saj se bodo šole odprle šele 25. januarja in ne 18., kot so sprva načrtovali. Preventivno bo pouk potekal v izmenah in ob okrepljenih preventivnih ukrepih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Učenje na daljavo so tako podaljšali za teden, bodo pa lahko otroci prihodnji teden prišli med drugim v šole, če imajo napovedane teste in izpite.

"Časi so na žalost zelo negotovi in zato obstaja neka negotovost pri odločitvah. Ampak 25. je potrjen," je povedal avstrijski minister za izobraževanje Heinz Fassmann za radio Ö1.

Avstrijsko ministrstvo za izobraževanje je za APA še potrdilo, da se bodo lahko v šole vrnili tudi starejši učenci, ki imajo pouk na daljavo že od jesenskih počitnic. Poudarili so, da je vsak dan prisotnosti izjemnega pomena za zaključek semestra.

V Avstriji se sicer februarja začnejo zimske počitnice, med prvimi jih bodo imeli na Dunaju in v Spodnji Avstriji.

V šolah bodo morali upoštevati nekatere ukrepe, kot je nošenje zaščitnih mask z izjemo osnovnih šol. Priporočili so tudi redna testiranja učiteljev in učencev enkrat tedensko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2021

Januar

2020

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar