c S

Bohinjsko osnovno šolo zaradi okužb zaprli, pouk poteka na daljavo

21.10.2020 12:30 Bohinj, 21. oktobra (STA) - Na Osnovni šoli dr. Janeza Mencingerja v Bohinjski Bistrici se je v zadnjih dneh močno povečalo število okuženih z novim koronavirusom. Da bi preprečili nadaljnje širjenje okužb, zaradi česar bi lahko zmanjkalo kadra tudi za šolanje na daljavo, je od danes matična šola zaprta, pouk za vse učence pa poteka na daljavo.

Težavo predstavlja predvsem naraščanje okužb z novim koronavirusom med učitelji in strokovnim kadrom. Do danes so zabeležili že šest okužb med zaposlenimi, ki so v teh dneh še izvajali dejavnost v šoli. Medtem, ko se učenci predmetne stopnje od ponedeljka šolajo na daljavo, namreč pouk za mlajše učence še poteka v šolah.

Če se bodo okužbe še naprej širile, šola ne bo več imela zadosti kadra za izvajanje pouka niti na daljavo. Da bi preprečili nadaljnje širjenje in da bi bilo tudi v prihodnje zagotovljeno vzgojno izobraževalno delo, je štab civilne zaščite Občine Bohinj skupaj z županom Jožetom Sodjo in vodstvom šole v torek sklenil, da se matična šola zapre.

Tako so z današnjim dnem že vsi učenci matične bohinjske osnovne šole prešli na šolanje na daljavo. Kako bo pouk potekal po šolskih počitnicah, ki bodo prihodnji teden, bo odvisno od odločitve vlade in situacije z okužbami v prihodnjem tednu.

Ker na šoli vedo, da bodo nekateri od staršev imel zaradi te nenadne odločitve težave z zagotavljanjem varstva za svojega otroka, bodo do konca tega tedna organizirali varstvo za učence od prvega do tretjega razreda. Starše pa prosijo, da se te možnosti poslužujejo le v primeru, ko res ne najdejo druge možnosti.

"Na šoli smo v preteklosti delali vse, da bi preprečili stanje, v katerem smo se sedaj znašli. Žal je virus izredno razširjen in v tej situaciji je edino, kar nam še preostane, da zapremo šolo. Prihodnji teden so počitnice, ki upam, da bodo prinesle kanček optimizma v naše delo," je v sporočilu staršem zapisala ravnateljica Mojca Rozman.