c S

Z evropskimi sredstvi do novih znanj v strokovnem izobraževanju in izobraževanju odraslih

19.06.2020 20:38 Ljubljana, 19. junija (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes objavilo javni razpis za izpopolnjevanje strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju ter izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle. V treh letih bo na voljo 1,2 milijona evrov.

Cilj javnega razpisa je usposobiti in izboljšati kompetence 2400 zaposlenih, s pomočjo katerih bodo lahko še naprej kakovostno opravljali izobraževalno delo v programih višjega strokovnega izobraževanja ali neformalnih izobraževalnih programih za odrasle.

Pridobljene kompetence bodo odgovarjale tudi na razvojne potrebe delodajalcev, vodile k zmanjšanju neskladja med usposobljenostjo in potrebami trga dela ter prispevale k razvoju kariere zaposlenih, njihovemu osebnemu razvoju in delovanju v sodobni družbi, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je sklenila razpis podpreti z evropskimi sredstvi.

K skupni vrednosti razpisa, ki velja za obdobje od leta 2020 do leta 2022, bo Evropski socialni sklad prispeval milijon evrov.

Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 10. julij do 14. ure.