c S

Z evropskimi sredstvi do novih znanj v šolstvu

17.06.2020 16:44 Ljubljana, 17. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o financiranju razpisa za izpopolnjevanje strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju in izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle od 2020 do 2022. Vrednost razpisa znaša 1,24 milijona evrov, od tega milijon prispeva Evropski socialni sklad.

Cilj javnega razpisa, ki ga bo objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je usposobiti in izboljšati kompetence 2400 zaposlenih, s pomočjo katerih bodo lahko še naprej kakovostno opravljali izobraževalno delo v programih višjega strokovnega izobraževanja ali neformalnih izobraževalnih programih za odrasle, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Pridobljene kompetence bodo odgovarjale tudi na razvojne potrebe delodajalcev, vodile k zmanjšanju neskladji med usposobljenostjo in potrebami trga dela ter prispevale k razvoju kariere zaposlenih, njihovemu osebnemu razvoju in delovanju v sodobni družbi.