c S

Gospodarska združenja z donacijami zbrala več kot 250 računalnikov in tablic za šolarje

14.04.2020 16:31 Ljubljana, 14. aprila (STA) - Gospodarske organizacije in združenja, ki so se povezali v pobudo Skupaj solidarni, so zbrali več kot 250 računalnikov in tablic. S tem bodo omogočili dostop do interneta tistim otrokom, ki se sicer pouka na daljavo ne bi mogli udeležiti, so danes sporočili iz AmChama Slovenija.

Iniciativo Skupaj solidarni sestavljajo organizacije in združenja, ki tvorijo neformalno navezo Gospodarski krog. V to so povezani Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC - Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Akcija zbiranja računalnikov in tablic je potekala v koordinaciji organizacije AmCham Slovenija in v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Organizacije in podjetja, ki so člani omenjenih organizacij, so tako pomagali tistim otrokom, ki niso imeli možnosti za izobraževanje na daljavo, kar je v teh dneh njihova edina možnost, da ohranjajo stik z izobrazbo, šolo in sovrstniki, so pojasnili v AmChamu.

Po besedah generalne direktorice zbornice Ajše Vodnik se ob razmerah, kakršne so zdaj, ne ustavljajo, temveč skupaj s svojimi člani iščejo načine, kako bi lahko pomagali najbolj pomoči potrebnim. "Hvaležna sem našim članom, da so podprli otroke in znanje ter s tem prihodnost naše države," je ob tem zapisala Vodnikova.

Skrbnica podpore uporabnikov z zavoda za šolstvo Mateja Pavlović pa se je vsem zahvalila, da so stopili skupaj in naredili nekaj dobrega za otroke.

Po podatkih AmChama so bila med največjimi donatorji podjetja Pivovarna Laško Union, Telemach, Outfit7, Oracle Slovenija in HP Computing and Printing.

Predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina je ob tem izrazil zadovoljstvo, da lahko pomagajo mladim šolarjem, da tudi v tem času pridobivajo znanje brez težav. V podjetju so 90 otrokom in družinam donirali tablične računalnike in jim podarili dostop do interneta.

V Pivovarni Laško Union bodo po besedah direktorice korporativnih odnosov v pivovarni Tanje Subotić Levanič z računalniškimi tablicami za šolanje na daljavo opremili 40 otrok. Dodatnih 15 tablic pa so namenili še slovenskim bolnišničnim šolam za njihove učence.

Nekaj posameznikov bodo z računalniki oskrbeli tudi v podjetju Oracle Slovenija, je dejal direktor družbe Julij Božič.

Direktor družbe HP Computing and Printing Primož Polajnar pa je povedal, da so tudi oni z veseljem pristopili k akciji in so lahko tako vsaj z opremo pomagali tistim, ki so prikrajšani.

V podjetju Outfit7 so medtem za nakup računalniške opreme zbrali 5500 evrov, so še sporočili iz AmChama.

Za donacije pa so se zahvalili tudi podjetjem Brown Bear Team, SAS Institute, NP Consulting, Odvetniška pisarna Schönherr, Kompas Xnet, Helios, T2 in Adacta Fintech.