c S

AquaSystems z donacijo na pomoč mariborskim osnovnošolcem

14.04.2020 13:04 Maribor, 14. aprila (STA) - Podjetje AquaSystems, ki upravlja z mariborsko centralno čistilno napravo, je v času epidemije priskočilo na pomoč mariborskim učencem iz socialno ogroženih družin. Z donacijo 29 prenosnih računalnikov jim je zagotovilo potrebno opremo za nemoteno spremljanje pouka na daljavo, z dodatnimi finančnimi sredstvi pa omogočilo pripravo paketov s hrano.

Kot so sporočili iz podjetja, so sprejeti ukrepi za zajezitev širitve novega koronavirusa številnim učencem precej otežili dostop do znanja, zato so z donacijo prenosnih računalnikov pripomogli k reševanju stiske tistih, ki jim je bil zaradi materialne ogroženosti pouk na daljavo onemogočen.

V sodelovanju z mariborskimi osnovnimi šolami so tako 29 učencem omogočili ohranjanje povezanosti s šolo in sošolci ter zagotovili enake možnosti spremljanja pouka.

"Povezanost med člani skupnosti je še posebej pomembna v kriznih časih, zato smo se odločili pomagati socialno najbolj ogroženim otrokom in jim omogočiti, da so še naprej vključeni v učni proces tako kot njihovi vrstniki," je o donaciji povedal direktor podjetja Leon Lozar.

Pri izvedbi donacije so se povezali z osnovnimi šolami, s katerimi sicer že sodelujejo v okviru izobraževalnega projekta Varujmo svojo kapljico vode. Šole bodo zagotovile, da bodo računalniki prišli do tistih, ki jih najbolj rabijo. Prejeli jih bodo učenci osnovnih šol Bojana Ilicha, Franceta Prešerna, Leona Štuklja, Slave Klavore in Tabor I.

Ker se je v tem času še povečalo število socialno ogroženih družin, ki so se znašle v težkem finančnem položaju, so se v podjetju odzvali tudi na prošnjo Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju in ji z donacijo omogočili pripravo paketov s hrano za šolarje iz socialno najbolj ogroženih družin.