c S

Osnovno šolo Bičevje bodo pripojili Osnovni šoli Kolezija

14.04.2020 11:32 Ljubljana, 14. aprila (STA) - Na Mestni občini Ljubljana (Mol) so se odločili, da bodo s 1. septembrom letos Osnovno šolo (OŠ) Bičevje pripojili k OŠ Kolezija. "S tem želimo učencem še naprej zagotavljati visok standard poučevanja in boljše prostorske možnosti," so zapisali na Molu. Od septembra bodo trije oddelki prvega razreda OŠ Kolezija že gostovali v prostorih OŠ Bičevje.

S pripojitvijo bo po navedbah Mola OŠ Bičevje prenehala delovati kot samostojna pravna oseba, OŠ Kolezija pa bo postala njena pravna naslednica. Prevzela bo tako zaposlene kot učence, vstopila v pravna razmerja in pravni promet ter upravljala z njenimi prostori. Vsi zaposleni bodo ob pripojitvi ohranili svoja delovna mesta, odpuščanj ne bo, so zagotovili na Molu.

Šolski okoliš obeh šol bo s pripojitvijo OŠ Bičevje združen, saj se že zdaj v posameznih ulicah okoliša v veliki meri prekrivata.

Kot je razumeti iz sporočila Mola, je eden od razlogov za pripojitev šole tudi "dolgoročna stabilnost in varnost v pedagoškem procesu". Že dlje časa namreč na Molu opažajo, da se "svet OŠ Bičevje po izteku mandata ravnatelja odloča za zamenjavo, tudi v primerih, ko so svoje delo opravljali zelo dobro".

OŠ Kolezija se sicer že nekaj časa srečuje s pomanjkanjem prostorov, kar so do zdaj reševali s prizidki in preurejanjem drugih prostorov v učilnice. "Na šoli ni več mogoče povečati prostorskih možnosti, saj smo izrabili ves razpoložljivi prostor, tako v zgradbi kot v šolskem območju. Zato bodo v naslednjem šolskem letu trije oddelki prvega razreda gostovali v šolski stavbi, kjer je zdaj OŠ Bičevje, ki ima presežek učilnic, šoli pa sta med seboj oddaljeni le nekaj sto metrov," so pojasnili na Molu. Ob tem so dodali, da vpis v OŠ Bičevje upada, medtem ko se v OŠ Kolezija skokovito povečuje.

Da bi zagotovili dodatne prostore, na Molu nadaljujejo z načrti za izgradnjo novega objekta za potrebe šole in vrtca Kolezija, in to na območju zdajšnjega skladišča Festivala Ljubljana, so še sporočili.