c S

Razprava jubilejnega 30. otroškega parlamenta letos v virtualni obliki

09.04.2020 10:27 Ljubljana, 09. aprila (STA) - Predstavniki otrok iz vse Slovenije se bodo letos v razpravi na 30. nacionalnem otroškem parlamentu namesto v državnem zboru srečali virtualno. Otroci bodo mnenja o letošnji temi Moja poklicna prihodnost od danes do 30. aprila lahko izrazili na platformi opin.me, so sporočili iz Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

V primeru dokončne odpovedi srečanja v državnem zboru bodo prispevke v virtualni razpravi uporabili za oblikovanje zaključkov. S tem bodo imeli otroci in mladi kljub trenutnim razmeram priložnost, da "njihovo mnenje šteje in da se sliši njihov glas", so zapisali v ZPMS. V običajnih razmerah bi morala ZPMS v začetku aprila s predstavniki otrok iz vse Slovenije v državnem zboru zasedati na otroškem parlamentu.

Letošnja tema razprav otroškega parlamenta vsebuje štiri podteme: Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet - pozitivno, negativno, zanimivo. Vsi komentarje in predloge na dano temo bodo ob koncu razprave pregledali in zapisali v poročilo o otroškem parlamentu.

Otroci in mladi lahko v virtualni razpravi sodelujejo tako, da se na opin.me registrirajo z Google računom ali Facebook profilom. S prijavo jim je nato omogočeno izražanje mnenj in odpiranje novih tem.