c S

Zavod z novimi subvencijami za zaposlitev brezposelnih

01.04.2020 15:58 Ljubljana, 01. aprila (STA) - Zavod RS za zaposlovanje je sporočil, da je danes objavil nova javna povabila za spodbujanje zaposlovanja v okviru programov Učne delavnice, Zaposli.me in Spodbude za trajno zaposlovanje mladih. Delodajalci se lahko prijavijo od 10. aprila naprej.

Zavod prek povabila delodajalcem nudi subvencije za zaposlitev brezposelnih oseb iz ciljnih skupin.

Pri programu Učne delavnice mesečna subvencije za zaposlitev osebe znaša do 740 evrov. Delodajalec jo prejme v šestih enakih zneskih za vsak polni mesec zaposlitve oz. je, če podaljša ali ohrani zaposlitev za nadaljnjih najmanj šest mesecev brez prekinitve, upravičen so nadaljnjih šestih mesečnih subvencij.

Pri programu Zaposli.me lahko delodajalec dobi 416 evrov za osebo, ki ustreza enemu kriteriju ciljne skupine, 500 evrov za osebo, ki ustreza dvema kriterijema, 583 za osebo, ki ustreza trem kriterijem, in 666 evrov za osebo, ki ustreza štirim ali več kriterijem. Delodajalcu se mesečna subvencija izplača v 12 enakih zneskih za vsak polni mesec zaposlitve.

Spodbude za trajno zaposlovanje mladih pa znašajo 208 evrov na osebo. Mesečna subvencija se izplača v 24 enakih zneskih za vsak polni mesec zaposlitve.

Delodajalci lahko v okviru ene oddane ponudbe predlagajo enega ali več programov usposabljanja. Ponudbe lahko oddajo elektronsko prek Portala za delodajalce, in sicer od 10. aprila do razdelitve sredstev oziroma najkasneje do 30. junija 2020 za programa Učne delavnice in Spodbude za trajno zaposlovanje mladih ter najkasneje do 15. novembra 2020 za program Zaposli.me.