c S

Unesco: Skoraj polovica učencev zaradi koronavirusa ne hodi v šolo

18.03.2020 14:38 Pariz, 18. marca (STA) - Organizacija ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je danes sporočila, da zaradi pandemije novega koronavirusa več kot 850 milijonov oz. skoraj polovica otrok in mladostnikov po svetu ne more hoditi v šolo in na univerze.

Po podatkih Unesca so šole zaprte v 102 državah, v 11 pa delno, pričakujejo pa, da se bodo v prihodnjih dneh zaprle v še več državah.

Število učencev, ki ne morejo k pouku, se je v štirih dneh več kot podvojilo. "Obseg in hitrost zapiranja šol in univerz predstavljata izziv brez primere za izobraževalni sektor," so opozorili v Unescu.

V organizaciji ob tem dodajajo, da države po svetu poskušajo zapolniti praznino s poukom preko videopovezav in drugimi visokotehnološkimi rešitvami. V nekaterih državah poteka pouk preko televizije ali radia.

V Unescu še poudarjajo, da imajo redne videokonference z ministri za izobraževanje po svetu, s katerimi poskušajo najti najboljše rešitve za nastalo situacijo in določiti prioritete, poroča francoska tiskovna agencija AFP.