c S

Ljubljanska univerza do nadaljnjega prekinila vse neposredne pedagoške procese

11.03.2020 16:56 Ljubljana, 11. marca (STA) - Univerza v Ljubljani je do najmanj 23. marca oziroma do preklica prekinila izvajanje vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omejila osebne stike pri vseh ostalih aktivnostih. Neposredno pedagoško delo in pouk se bo v največji možni meri nadomestilo s študijem na daljavo in individualnim učenjem, je razbrati iz sklepa osrednje univerze.

Zaposlenim in študentom svetujejo, da uporabijo druge oblike komunikacije, kot so elektronska pošta, videokonference in telefonski stiki. Stiki med zaposlenimi in študenti ter zunanjimi partnerji naj se omejijo na najmanjšo možno mero, še piše na spletni strani.

Sklep rektorja Igorja Papiča je stopil v veljavo takoj in velja do preklica, najmanj pa do 23. marca.

Ljubljanska univerza je do zdaj svojim članicam sicer predlagala, naj ukinejo vsaj predavanja v predavalnicah, kjer se lahko zbere 100 in več ljudi, fakultete pa so ukrepe izvajale po svoji presoji.

Predavanja so že pred dnevi odpovedali tudi na fakultetah primorske in novomeška univerze, Univerza v Mariboru pa je že pred dnevi prepovedala zbiranje več kot sto ljudi v zaprtih prostorih in vsa zbiranja, ki niso vezana na tekočo izvedbo pedagoškega procesa. Za splošno odpoved predavanj se bodo odločili, ko bodo razglašene izredne razmere. So pa danes sprejeli dodatne ukrepe na treh mariborskih fakultetah.

Zaradi potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom pri eni od učiteljic pa so danes za 14 dni zaprli OŠ Frana Albrehta v Kamniku.

Do 14. ure so v Sloveniji potrdili 57 primerov okužbe z novim koronavirusom.