c S

Nekatere izobraževalne ustanove s preventivnimi ukrepi zaradi koronavirusa

25.02.2020 13:48 Ljubljana, 25. februarja (STA) - Zaradi novega koronavirusa v Sloveniji v tem trenutku ni razloga za preplah, je pa treba biti izredno previden, so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zapisali v usmeritvah izobraževalnim ustanovam. Presojo o potrebnih ukrepih prepuščajo vodilnim v ustanovah. Nekatere šole in univerze so se odločile za različne ukrepe.

Tako je Gimnazija Bežigrad zaradi preventivnih ukrepov pri preprečevanju okužbe z novim koronavirusom do nadaljnjega odpovedala za danes napovedano srečanje staršev drugih letnikov. Na ljubljanski Gimnaziji Poljane so odpovedali za marec načrtovane mednarodne izmenjave z Italijo ter aprilske strokovne ekskurzije v Rim in zamejstvo.

Univerza v Ljubljani je danes vse študente in sodelavce, ki so se zadnjih 10 dni mudili v italijanskih krajih, ki so trenutno v karanteni zaradi koronavirusa, pozvali, naj prihodnja dva tedna ostanejo doma.

Na ministrstvu za izobraževanje so sicer usmeritvah, ki so jih objavili v ponedeljek, vodilne v vzgojno-izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodov pozvali k pripravi k načrtov za neprekinjeno delovanje in izvajanje vzgojno-izobraževalnih, študijskih in raziskovalnih dejavnosti. Vzpostavijo naj sistem za komuniciranje z zaposlenimi in šolajočimi.

Pozvali so jih še, naj po lastni presoji konkretnih primerov ocenijo stopnjo tveganja in v primeru nenujnih dejavnosti prilagodijo svoje aktivnosti ter naj vse vključene v vzgojno-izobraževalne procese in zaposlene seznanijo s trenutno veljavnimi preventivnimi ukrepi.