c S

Slovenska znanstvena skupnost s spletnim časopisom Alternator

18.02.2020 10:18 Ljubljana, 18. februarja (STA) - Slovenska znanstvena skupnost je vzpostavila spletni časopis Alternator. Raziskovalke in raziskovalci ga bodo pisali za druge raziskovalke in raziskovalce ter vse tiste, ki jih znanost in z njo povezani razmisleki zanimajo. Alternator bo od četrtka dalje dosegljiv na spletnem naslovu www.alternator.science.

Kot so sporočili iz uredniškega odbora Alternatorja, se bo časopis trudil ohranjati ravnovesje med dognanji in zapisi s treh glavnih področij znanosti: narave, družbe in tehnike.

Od drugih spletnih portalov, ki se prav tako osredotočajo na znanost, se Alternator po njihovih navedbah loči po tem, "da ga bodo pisali prav raziskovalci in raziskovalke ter skušali s tem svoje znanstveno pisanje približati vsakemu, ki ga znanost in z njo povezani razmisleki zanimajo".

Konzorcij ustanoviteljev Alternatorja sestavljajo Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Institut Jožef Stefan in Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU).

Uredniški odbor Alternatorja pa je sestavljen iz predstavnikov omenjenih in nekaterih drugih organizacij, kar je po njihovih navedbah "zagotovilo, da bodo objavljeni prispevki avtorjev z najrazličnejših področij znanosti".