c S

Bodoči študenti in dijaki danes na informativne dneve

14.02.2020 07:54 Ljubljana/Maribor/Koper/Nova Gorica, 14. februarja (STA) - Na fakultetah, višjih in srednjih šolah bodo danes in v soboto potekali informativni dnevi. Bodoči dijaki in študenti bodo koristne informacije za lažjo odločitev o izbiri izobraževanja lahko poiskali tudi pri kolegih iz študentskih organizacij in dijaške skupnosti. Za bruce je na voljo 18.636 mest, za študente višjih šol 11.664, za dijake 23.782.

Na informativnih dnevih, ki bodo potekali na vseh srednjih šolah, v dijaških domovih, na fakultetah, višjih strokovnih šolah in na akademijah, se bodo bodoči dijaki in študenti podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju.

Večina srednjih šol bo mladim vrata odprla danes ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Fakultete in višje šole bodo s predstavitvami danes ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri nagovarjale srednješolce oziroma bodoče študente. Izjema sta ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter za računalništvo in informatiko, ki bosta mlade sprejeli že ob 9. oz. 11. uri.

Ker se bo veliko mladih odločilo za prevoz z vlaki, bodo danes in v soboto okrepili redne potniške vlake, ki pripeljejo v izobraževalna središča. Vozil bo tudi poseben vlak med Litijo in Ljubljano. Primorska univerza ponovno organizira brezplačen avtobusni prevoz za dijake iz oddaljenih krajev.

V okviru informativnih dni bodo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov.