c S

Objavljen razpis za ravnatelja OŠ Dante Alighieri

23.01.2020 08:10 Koper/Izola, 23. januarja (STA) - Sveta zavoda Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je objavil razpis za delovno mesto ravnatelja. Poleg izpolnjevanja splošnih in posebnih zakonskih pogojev morajo kandidati priložiti še program vodenja šole v italijanskem in slovenskem jeziku. Rok za oddajo prijav je 15 dni, izbrani kandidat pa bo imenovan za dobo petih let.

Prijavljeni kandidati bodo pisno obveščeni o izbiri v zakonitem roku, še izhaja iz razpisa, ki je bil danes objavljen na straneh časnika Primorske novice.

Svet izolske osnovne šole z italijanskim učnim jezikom je oktobra lani izglasoval razrešitev dotedanje ravnateljice Simone Angelini. Ta je bila skoraj leto dni na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda.

Šolo trenutno kot vršilka dolžnosti ravnateljice vodi Cristina Valentič Kostić, ki je ob imenovanju med svojimi glavnimi nalogami izpostavila izboljšanje odnosov znotraj šole.