c S

Osnovna šola Rogatec z likvidnostnimi težavami

10.11.2019 14:52 Rogatec, 10. novembra (STA) - Osnovna šola Rogatec se zaradi dolga do dobaviteljev v višini okoli 80.000 evrov sooča z likvidnostnimi težavami. Kot je povedal rogaški župan Martin Mikolič, trenutno likvidnostne težave rešujejo z zamiki plačil, konec leta pa bodo šoli nakazali vsa sredstva, ki so zanjo zagotovljena v proračunu.

Vsekakor bodo dolg skupaj reševali oz. ga že rešujejo, je dejal Mikolič. Razmere na šoli so na oktobrski seji obravnavali tudi člani občinskega sveta Občine Rogatec. Seje se je udeležila tudi nova ravnateljica šole Alenka Virant, medtem ko njenega predhodnika na seji ni bilo.

Mikolič je še dodal, da je z novo ravnateljico stekla normalna komunikacija, zato upa, da bodo vse težave uspešno rešili.

Finančno stanje šole naj bi bilo tako slabo, da šola trenutno ni sposobna kupiti niti nekaterih najosnovnejših stvari, nekateri dobavitelji pa naj bi zaradi visokih terjatev do šole celo zagrozili s prenehanjem dobave živil za malice in kosila.

Zaradi sumov več kaznivih dejanj v povezavi s poslovanjem nekdanjega vodstva Osnovne šole Rogatec, ki je lani imela 54.347 evrov čiste izgube, pa poteka tudi kriminalistična preiskava.