c S

V Ljubljani informativni dan o programu Obzorje Evropa

25.10.2019 08:27 Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja skupaj z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport danes organizira informativni dan o prihajajočem programu EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa 2021-2027. Ta bo nasledil obstoječi program Obzorje 2020.

Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim programom Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti, so zapisali organizatorji.

Na dogodku, ki bo potekal v prostorih ljubljanske ekonomske fakultete, bodo udeležence uvodoma nagovorili dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani Metka Tekavčič, prvi mož SBRA Draško Veselinovič ter minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

V okviru konference bo potekala tudi okrogla miza s predstavniki slovenskih strateških razvojno inovacijskih partnerstev, ki bodo razpravljali o pomenu vključevanja slovenskih raziskovalcev, inovatorjev in gospodarstva v mednarodna razvojna partnerstva.