c S

Ravnatelji vrtcev v Portorožu o vzgoji danes in jutri

14.10.2019 07:34 Portorož, 14. oktobra (STA) - V Portorožu se bo danes in v torek odvilo že 25. strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev vrtcev. Tema letošnjega srečanja je Vzgoja in izobraževanje v Sloveniji danes - kako pa jutri?, ravnatelje bo v torek nagovoril tudi minister za izobraževanje Jernej Pikalo.

Že danes se bo srečanja udeležila državna sekretarka Martina Vuk, ki bo imela tudi uvodni nagovor, so zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Tradicionalno srečanje ravnateljic in ravnateljev vsako leto skupaj organizirata Šola za ravnatelje in šolsko ministrstvo. Srečanje je priložnost, da si ravnateljice in ravnatelji med drugim izmenjajo poglede in primere dobrih praks, se seznanijo z novostmi in trendi na njihovem strokovnem področju kot tudi z izvedenimi in načrtovanimi ukrepi ministrstva.

Na tokratnem srečanju bodo med drugim na vrsti pogovor o sedanjosti in prihodnosti izobraževanja in predstavitev dejavnosti ministrstva na področju digitalnega izobraževanja v šolskem letu 2019/2020. Govora bo tudi o nevarnostih prekomerne uporabe spleta, izvajanju zakona o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami ter opolnomočenju vzgojiteljev.