c S

Predstavniki ministrstva, policije in agencije za varnost prometa usklajevali aktivnosti ob prvih šolskih dneh

23.08.2019 13:25 Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in v. d. direktorice agencije za varnost prometa Vesna Marinko so na današnjem sestanku usklajevali aktivnosti, povezane z varnostjo v prometu v prvih šolskih dneh. Pri tem so se strinjali, da je sodelovanje zelo pomembno, saj vsi sledijo istemu cilju.

Kot so zapisali na ministrstvu za notranje zadeve, bodo policisti v prvih šolskih dneh posebno pozornost posvetili spremstvu prvošolčkov po varnih šolskih poteh in njihovi opremljenosti z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi med hojo po cesti. Z njimi se bodo tudi pogovarjali in jih usmerjali, kako naj se varno vključujejo v promet.

Na policiji se namreč zavedajo, da je zagotavljanje varnosti otrok še posebej v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije. Zato bodo ob začetku šolskega leta tudi letos opravljali številne aktivnosti za varnost otrok na poti v šolo in domov.

Slednje so usklajevali na današnjem sestanku, pri čemer so se po navedbah ministrstva strinjali, da je sodelovanje med agencijo, ministrstvom in policijo zelo pomembno, saj da nenazadnje vsi sledijo istemu cilju, zagotavljanju varnosti v prometu za vse udeležence, v prvih septembrskih dneh pa zlasti za prvošolce.

Navedli so še, da policija in agencija redno sodelujeta v prizadevanjih za večjo varnost v prometu. Med drugim sta v začetku tedna predstavili postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja, katerih namen je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah in jih vzpodbuditi k zmanjšanju hitrosti, so še navedli.