c S

S pomočjo ZPMS bo brezplačno poletno letovanje doživelo skoraj 800 otrok

13.08.2019 07:44 Piran, 12. avgusta (STA) - S pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) bo letos v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu brezplačno poletno letovanje doživelo skupaj kar 795 otrok iz socialno šibkejših okolij in otrok s posebnimi potrebami. V okviru programa, ki praznuje 20-letnico, so z donacijami letos zbrali več kot 245.000 evrov.

Skupino otrok, ki letujejo v Pacugu v občini Piran, sta danes obiskali tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer in generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar, so danes sporočili iz ZPMS.

Ministrica Klampferjeva je ob tej priložnosti izrazila veselje, da letovišča, kakršno je tisto v Pacugu, ponujajo možnost preživljanja počitnic otrokom iz socialno šibkejših družin in otrokom s posebnimi potrebami. Poudarila je tudi, kako pomembno je, da kot država krepimo socialno in družinsko politiko in pomagamo vsem tistim, ki sami ne zmorejo.

Kot največji donator se je letos izkazala družba OMV Slovenija. Njena generalna direktorica Vanja Lombar je ob tem poudarila: "Veseli in ponosni smo, da smo skupaj z našimi člani Kluba zvestobe del te zgodbe in da smo v letošnjem letu z zbranimi sredstvi počitnice omogočili tako velikemu številu otrok. Iz leta v leto smo priča izjemnim zgodbam otrok s poletnih počitnic, ki nam dajejo zagon za ponovitev in nadgraditev dobrodelne akcije v okviru našega Kluba zvestobe, v kateri zbiramo točke zvestobe za letovanja otrok."

ZPMS sicer zadnjih pet let pelje na počitnice med 10.000 in 12.000 otrok letno, od tega tretjino brezplačno. Pri tem so povzeli besede predsednice zveze Darje Groznik, da je tovrstno bivanje na morju s sovrstniki dragoceno "ne le zaradi zdravja, tudi zaradi socializacije, osamosvajanja, konec koncev zaradi občutka, da so lahko počitnice lepe tudi brez stalne prisotnosti pametnega telefona".

S pomočjo donatorjev in partnerjev si bodo v ZPMS prizadevali 20-letno tradicijo programa Pomežik soncu nadaljevati tudi v prihodnje.