c S

Tabor skavtskih voditeljev SREČAnje s humanitarno noto

05.08.2019 13:40 Ljubljana, 05. avgusta (STA) - Na taboru skavtskih voditeljev SREČAnje, ki se danes začenja v organizaciji Združenja slovenski katoliških skavtinj in skavtov, se bo zbralo okoli 500 prostovoljcev. V prvih dneh tabora se bodo po vsej Sloveniji zvrstila srečanja skavtskih skupin z ranljivimi skupinami prebivalstva, nato pa se bo tabor nadaljeval v Želodniku pri Domžalah.

Na 56 srečanjih skavtskih skupin z ranljivimi skupinami prebivalstva bodo pomagali 1200 pomoči potrebnim ljudem. V sklopu tabora bodo med drugim organizirali tudi delavnice z namenom pridobivanja novih skavtskih veščin, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Tabor je namenjen skavtskim voditeljem iz vse Slovenije. Njegov namen je s sobivanjem presegati različnost, se učiti drug od drugega in z drugim, gojiti spoštovanje, kulturo nenasilja ter prispevati k mirnejšemu in strpnejšemu svetu.

Letošnji tabor je že četrti po vrsti. "To so mladi prostovoljci, ki vodijo več kot 5000 mladih skavtov, tokrat pa bodo imeli prostor in čas za srečanje drug z drugim, izmenjavo dobrih idej, motivacijo, predvsem pa navdušenja nad naravo, zvezdami in ognjem," je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi pri združenju Gašper Govekar.

Projekt SREČAnje sicer sofinancira urad vlade za komuniciranje v sklopu prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov, ministrstvo za izobraževanje, urad za mladino, ministrstvo za zdravje ter uprava za zaščito in reševanje.