EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.7.2019

Na Goriškem mladim približevali delo z informacijskimi tehnologijami

Nova Gorica, 21. julija (STA) - Na Goriškem se je ta teden zaključil projekt, v katerem je družba Business Solutions v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica mladim približevala delo z informacijskimi tehnologijami. V regiji je namreč več podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo, a vse težje najdejo strokovno usposobljene mlade.

Intenzivna poletna delavnica Next Talent Hub, ki je potekala od 8. julija, je bila namenjena dijakom višjih letnikov in študentov, ki so želeli pridobiti ključna znanja s področja informacijskih tehnologij in praktične izkušnje iz poslovnega sveta. Na njej je sodelovalo osem udeležencev, čeprav se je nanjo prijavilo 33 mladih med 18. in 27. letom starosti.

"Želeli smo, da mladi pridobijo znanja, ki jih bodo nato v realnem svetu lahko uporabili. Mladi so me zelo presenetili ... nisem pričakovala, da so tako samoiniciativni in da imajo tolikšen ekipni duh," je povedala ena od mentoric v projektu in menedžerka za marketing v Business Solutions Tina Zgaga.

Udeleženci delavnice so spoznali vse vidike razvoja informacijske rešitve - od oblikovanja ideje, izvedbe tržne raziskave in priprave poslovnega načrta pa vse do razvoja in trženja take rešitve. Morali so ustvariti povsem nov izdelek, programsko orodje za izboljšanje poslovanja v podjetjih.

Mladi udeleženci so na petkovi predstavitvi ob zaključku dvotedenskega projekta povedali, da so z delavnico in pridobljenim znanjem zelo zadovoljni. Sedem fantov in eno dekle ima različna predznanja, študirajo na različnih smereh, vsem pa je skupna ljubezen do informacijsko-komunikacijskih tehnologij. "Največ, kar sem se naučil na tej delavnici, je skupinsko sodelovanje in komunikacija s sodelavci," je povedal 21-letni Miha Pahor, ki študira podjetništvo in se v prihodnosti vidi v takem poklicu.

Projekt je družbeno odgovoren projekt, ki je odgovor na potrebe in želje mladih, ki so jih ti izrazili v okviru aktivnosti za pripravo osnutka Strategije za mlade v Mestni občini Nova Gorica.

"Mladinski center Nova Gorica si kot osnovni cilji zadaja posredovanje znanja in opolnomočenje mladih za njihov osebnostni razvoj, aktivno vključevanje v družbo ter ustvarjanje okolja za lažje in hitrejše doseganje socialne in ekonomske avtonomije mladih, kar je tudi v skladu z osnovnim ciljem evropskih nacionalnih in lokalnih politik na področju mladine. Mladinski center si zato prizadeva s svojimi programi nuditi odgovor na specifične potrebe našega lokalnega okolja," je razlog za sodelovanje pojasnila direktorica Mladinskega centra Nova Gorica Lara Brun.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar