EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.7.2019

V organizaciji Slovenske karitas bo letovalo prek 200 otrok in mladostnikov

Portorož, 15. julija (STA) - V Portorožu se danes začenjajo vsakoletna letovanja Slovenske karitas za socialno ogrožene otroke in mladostnike. Na letovanjih pod naslovom Počitnice biserov bo v naslednjih petih tednih počitnikovalo prek 200 otrok in mladostnikov, z njimi pa bo več kot 100 mladih prostovoljcev in animatorjev, so sporočili iz Slovenske karitas.

Počitnice biserov spadajo med večje programe letovanj, ki jih vsako leto izvede Slovenska karitas. Ta program je namenjen otrokom iz socialno šibkejših družin, ki lahko tako preživijo teden dni na morju, stran od stisk in težav.

Večina otrok prihaja iz družin, ki jim Karitas tudi drugače pomaga z materialno pomočjo, ali pa se družine soočajo z drugimi stiskami, kot so smrt staršev, razveze, različne zlorabe, bolezni, invalidnosti, rejništvo. Otroci so različnih narodnosti in ver, v manjšem številu v skupine vključujejo tudi otroke invalide.

Od pomladi do jeseni v Sončni hiši v Portorožu potekajo tudi letovanja starejših s 150 udeleženci in letovanja prek 70 socialno ogroženih družin. Karitas tako vsako leto od maja do septembra v različnih programih omogoči teden ali vsaj nekaj dni morja več kot 600 socialno ogroženim osebam.

Karitas v poletnem času sicer po različnih krajih organizira tudi vrsto drugih aktivnosti za otroke in družine v stiski. Projekti so v večji meri sofinancirani s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij ter Fundacije Radia 1, izvedbo Počitnic biserov podpira tudi vrsta donatorjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar