c S

V organizaciji Slovenske karitas bo letovalo prek 200 otrok in mladostnikov

15.07.2019 08:36 Portorož, 15. julija (STA) - V Portorožu se danes začenjajo vsakoletna letovanja Slovenske karitas za socialno ogrožene otroke in mladostnike. Na letovanjih pod naslovom Počitnice biserov bo v naslednjih petih tednih počitnikovalo prek 200 otrok in mladostnikov, z njimi pa bo več kot 100 mladih prostovoljcev in animatorjev, so sporočili iz Slovenske karitas.

Počitnice biserov spadajo med večje programe letovanj, ki jih vsako leto izvede Slovenska karitas. Ta program je namenjen otrokom iz socialno šibkejših družin, ki lahko tako preživijo teden dni na morju, stran od stisk in težav.

Večina otrok prihaja iz družin, ki jim Karitas tudi drugače pomaga z materialno pomočjo, ali pa se družine soočajo z drugimi stiskami, kot so smrt staršev, razveze, različne zlorabe, bolezni, invalidnosti, rejništvo. Otroci so različnih narodnosti in ver, v manjšem številu v skupine vključujejo tudi otroke invalide.

Od pomladi do jeseni v Sončni hiši v Portorožu potekajo tudi letovanja starejših s 150 udeleženci in letovanja prek 70 socialno ogroženih družin. Karitas tako vsako leto od maja do septembra v različnih programih omogoči teden ali vsaj nekaj dni morja več kot 600 socialno ogroženim osebam.

Karitas v poletnem času sicer po različnih krajih organizira tudi vrsto drugih aktivnosti za otroke in družine v stiski. Projekti so v večji meri sofinancirani s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij ter Fundacije Radia 1, izvedbo Počitnic biserov podpira tudi vrsta donatorjev.