EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.7.2019

Še danes možne prijave k jesenski splošni maturi

Ljubljana, 12. julija (STA) - Danes se izteka rok za prijavo kandidatov na jesenski rok splošne mature. Pisne izpite bodo opravljali med 24. in 31. avgustom, od 4. septembra pa bodo šole izvajale tudi ustne izpite.

Jesenskega roka splošne mature se lahko med drugim udeležijo tisti, ki se spomladanskega niso mogli, ker so morali opravljati popravne izpite in torej niso imeli pravočasno zaključenih ocen zadnjega letnika srednje šole. Prijave morajo oddati že zdaj tudi tisti, ki bodo popravne izpite za 4. letnik opravljali v jesenskem roku.

Prav tako je jesenski rok mature namenjen morebitnemu izboljševanju in popravljanju ocen maturitetnih izpitov na minulih rokih.

Sicer rezultati spomladanskega roka letošnje mature, ki so jih predstavili v četrtek, kažejo, da se je delež uspešnih dijakov tako pri splošni kot poklicni maturi glede na lani povečal. Splošno maturo je letos na 83 šolah opravljalo 6183 kandidatov, ki so se spopadli s 33 različnimi maturitetnimi predmeti. Delež uspešnih je bil 90,3-odstoten, kar je več kot lani, ko je maturo opravilo 88 odstotkov kandidatov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar