c S

Dijaki izdelali leseni avtomobil

16.06.2019 17:15 Ljubljana, 15. junija (STA) - Šesterica dijakov srednje lesarske šole Šolskega centra Ljubljana, ki obiskujejo zaključni letnik programa mizar, so izdelali popolnoma vozen leseni avtomobil. Za osnovo jim je služil Renault 4, ki so mu odstranili pločevinasto karoserijo in izdelali novo, leseno.

Jan Škarja, Kristian Zore, Nejc Laharnar, Anže Cerar, Martin Duša in Andraž Ahčin so "katrci", ki so jo uporabili kot osnovo za delo, odstranili vse, kar so lahko nadomestili. Pri tem so večinoma uporabili les, je na četrtkovi predstavitvi projekta v ljubljanskem šolskem centru povedal Škarja.

Delo je trajalo približno pet mesecev, dijaki pa so bili pri njem z izjemo napotkov in nasvetov mentorjev povsem samostojni, je ob robu dogodka za STA poudarila ravnateljica Srednje lesarske šole Ljubljana Majda Kanop. Precej težje pa bi šlo brez sponzorjev, ki jih je pomagala najti šola.

Škarja je za STA poudaril, da so projektu namenili veliko prostega časa, vodstvo šole pa jim je bilo ves čas zelo v pomoč. Posebej je izpostavil sponzorje, brez katerih bi finančno precej zahteven projekt težko uresničili.

Predstavitev je bila sicer del tradicionalne razstave dijakov zaključnih letnikov srednje lesarske šole, ki obsega programe mizar, lesarski tehnik in lesarski tehnik v poklicnem tehniškem izobraževanju. Razstavljeni izdelki so nastali v sodelovanju med poukom strokovnih teoretičnih predmetov in praktičnim poukom v prenovljenih modularno zasnovanih predmetih.