c S

Ljudska univerza Velenje obeležila 60-letnico delovanja

17.06.2019 07:21 Velenje, 16. junija (STA) - Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je ta teden na velenjskem gradu obeležil 60-letnico delovanja. Kot je ob tej priložnosti povedala direktorica zavoda Brigita Ranzinger Kropušek, poleg stvari, ki naj bi jih delala neka običajna ljudska univerza, sadijo in oblačijo drevesa, gojijo čebele ter delajo izobraževalne igrice.

Ljudska univerza Velenje letno organizira več kot 500 različnih izobraževalnih programov in projektov za približno 10.000 ljudi. Kot prvi v državi so za spletno izobraževalno igro prejeli nagrado Sustainable energy Europe Award in nagrado za najboljšo izobraževalno igro na Nizozemskem, so sporočili z velenjske občine.

Je edina izobraževalna institucija za odrasle v Evropi, ki je za mednarodne projekte prejela že tri jabolka kakovosti in trenutno sodeluje v kar 11 projektih programa Erasmus.

Velenjska ljudska univerza je oblikovala mrežo preko 110 predavateljev, učiteljev in mentorjev, ki ji pomagajo uresničevati njeno poslanstvo.