c S

Univerza v Ljubljani v prenovo poslovnega informacijskega sistema

29.05.2019 12:45 Ljubljana, 29. maja (STA) - Univerza v Ljubljani je začela uvajati enoten poslovni informacijski sistem, s katerim bodo rektorat in vseh 26 članic univerze podprli celotno poslovanje ter upravljanje s kadri. Naložba, ki bo zaključena aprila 2022, je vredna 2,4 milijona evrov.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju Sapphir, ki bo posodobitev izvedlo v štirih delih, se univerza "z uradnim začetkom projekta APIS (Akademski poslovni informacijski sistem) pridružuje več kot 350 univerzam po svetu, ki za podporo pri poslovanju uporabljajo poslovni informacijski sistem SAP".

Ob tem bo Univerza v Ljubljani, katere članice sedaj uporabljajo poslovne informacijske sisteme sedmih različnih ponudnikov, po navedbah v sporočilu med prvimi univerzami, ki uvajajo najsodobnejše poslovne tehnologije SAP H/4.

Cilj prenove je poenotenje poslovanja na finančno-računovodskem in kadrovskem področju ter posodobitev in dvig kakovosti informacijske podpore, univerza pa si obeta, da bo z novim sistemom znižala stroške vzdrževanja, posodabljanja in dopolnjevanja programske opreme ter povečala transparentnost in učinkovitost poslovanja.

V sklopu projekta bodo novi poslovni sistem prvi začeli uporabljati rektorat in šest fakultet, in sicer 1. maja prihodnje leto.