c S

V Cirius Vipava Fejstival Pustimo odtis

28.05.2019 07:08 Vipava, 27. maja (STA) - V Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (Cirius) Vipava, ki že več kot 50 let skrbi za otroke z motnjami v razvoju, v tem tednu poteka tradicionalni Fejstival Pustimo odtis. Že peto leto prinaša festival različne prireditve in dejavnosti, medse pa so povabili tudi mlade iz drugih šol, starše in ostale obiskovalce.

V Cirius Vipava so v vabilu na dogodke zapisali, da se želimo povezati s širšo javnostjo in prispevati k uspešnejšemu vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbo. "Zaposleni v Cirius Vipava in okolica ga sprejemamo kot festival inkluzije, dobre volje, pozitivne energije in navdiha."

V dejavnosti, ki jih bodo izvajali v tem tednu, so vključeni šole, starši, nevladne organizacije in posamezniki.

Danes so v Turistično informacijskem centru Vipava tako že odprli razstavo fotografij Odtisi Vipave avtorice Klavdije Gavrilove. Torkovo dopoldne prinaša zaključek projekta "Kaj zmorem jaz, kaj zmoreš ti, kaj zmoremo mi vsi", v okviru katerega je nastal kratki film Veliko prijateljstvo. Avtorji filma so učenci Cirius Vipava in podružnične osnovne šole iz Lokavca.

V četrtek pripravljajo extempore v oblikovanju gline.

V soboto pa bo med 8. in 13. uro potekal dan za starše, v okviru katerega pripravljajo tudi pohod k svetemu Miklavžu. Na pot zagotovo ne bodo odšli vsi, nekateri se lahko odpravijo tudi na sprehod skozi Vipavo. Na poti in na zaključnem skupnem kosilu bodo imeli priložnost za pristne pogovore, medsebojno spoznavanje ter navezovanje novih prijateljstev.

Z nasmehi, stiski rok in prijaznimi besedami bomo drug drugemu obogatili naš vsakdan, so prepričani v vipavskem centru.