c S

V Ljubljani poteka tridnevni Regijski BioCamp

20.05.2019 15:29 Ljubljana, 20. maja (STA) - V Ljubljani te dni poteka tridnevni forum Regijski BioCamp, ki sicer povezuje študente dodiplomskih in podiplomskih programov naravoslovnih smeri, letos pa se jim prvič pridružujejo tudi študenti družboslovja. Osredotoča se na nevroznanost ter na vlogo digitalizacije v prihodnosti zdravljenja in razvoja zdravil za nevrološke bolezni.

Udeleženci foruma bodo s predavatelji in mentorji govorili o nevroznanosti, pri čemer se bodo predavanja dotikala različnih terapevtskih področij v nevrologiji, kot so Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza in migrena.

Študenti bodo lahko prisluhnili strokovnjakom in znanstvenikom s tega področja, svojo izkušnjo z boleznijo pa bo z njimi delil tudi bolnik z migreno.

"Regijski BioCamp pripravljamo že deveto leto zapored in vsakič znova skušamo študentom ponuditi kakšno novost in presežek," je dejala vodja strateških programov v Leku in predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa Darja Ferčej Temeljotov.

Kot so organizatorji še zapisali v sporočilu za javnost, letošnji forum poleg tega, da letos prvič sodelujejo tudi študenti ekonomskih ved, uvaja še eno novost.

Udeleženci bodo pri pripravi poslovnega načrta, ki predstavlja tekmovalni del dogodka, namreč prvič delali na realnem primeru s področja digitalnih terapevtikov v okviru Novartisovega inštituta za biomedicinske raziskave, je dejala Darja Ferčej Temeljotov.

Na letošnji forum se je prijavilo več kot 150 študentov iz 19 držav, organizatorji pa so med njimi izbrali 35 najbolj perspektivnih, ki prihajajo iz več kot 10 držav, med drugim iz Slovenije, Avstrije, Francije in Grčije.

Kot so še zapisali organizatorji, forum študentom daje priložnost za vpogled v svet raziskovanja in mednarodnega poslovnega okolja farmacevtske industrije, obenem pa je priložnost za obogatitev znanj in pridobivanje novih izkušenj ter poznanstev.