EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.5.2019

V Kopru odpirajo center za biemoderne študije

Koper, 15. maja (STA) - V Kopru bodo popoldne slovesno odprli Center za biemoderne študije, ki bo deloval v sklopu Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. Center nadgrajuje sodelovanje z raziskovalci na področju teorije biemodernosti, ki se posveča obravnavi sodobne umetnosti ter širših kulturnih in družbenih dogajanj v sodobnih globalnih kontekstih.

Center za biemoderne študije je nastal z namenom nadgrajevanja dosedanjega sodelovanja z raziskovalci na področju teorije biemodernosti. To je Wang Jianjiang, ki bo danes imel uvodno predavanje in bo tudi gost četrtkove okrogle mize, razvil kot protiutež zahodnim kolonialnim in postkolonialnim pristopom, predvsem z namenom interpretacije sodobne kitajske situacije, so zapisali na fakulteti.

Kmalu se je pokazala relevantnost omenjene teorije tudi v drugih zgodovinskih, geografskih in kulturnih kontekstih, pri katerih nimamo opraviti z linearnim razvojem, pač pa s soobstojem različnih časovnosti oziroma z nepravo ali biemodernostjo, so dodali na koprski fakulteti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar