c S

Univerzitetni inkubator Primorske bo vodil Blaž Čeklić

13.05.2019 14:18 Koper, 13. maja (STA) - Vodenje Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP) bo prevzel Blaž Čeklić, so danes za STA potrdili na Univerzi na Primorskem. Čeklića, sicer pomočnika glavnega tajnika univerze, je univerza kot skupščina inkubatorja imenovala za direktorja s štiriletnim mandatom.

Čeklić bo nasledil dosedanjega direktorja Dorijana Maršiča, ki mu je mandat potekel že pred časom, a so se postopki iskanja novega direktorja zavlekli tudi zaradi izstopa Gea Collegea iz ustanoviteljstva in posledičnega statusnega preoblikovanja inkubatorja. Rektor Dragan Marušič je vmes Maršiču mandat podaljšal do 15. maja.

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske preko različnih razvojnih mrež povezuje akademsko sfero in gospodarstvo. Poslanstvo UIP je spodbuditi mlade, dijake, študente, diplomante, pedagoške delavce, raziskovalce in ostale k ustanavljanju novih startup podjetij z dodano vrednostjo. Pri celotnem procesu inkubator nudi infrastrukturno, svetovalno in povezovalno celostno podporo. Tesno sodeluje s številnimi izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami, predvsem z Univerzo na Primorskem, piše na spletni strani UIP.

Inkubator je sicer najbolj znan po vsakoletnem natečaju za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska.