c S

Začel se je mednarodni teden Univerze na Primorskem

13.05.2019 11:19 Koper, 13. maja (STA) - V koprski palači Armeria se je dopoldne začel že sedmi mednarodni teden Univerze na Primorskem. Vse do petka bodo na UP tako gostili strokovne sodelavce iz partnerskih univerz iz skupno enajstih držav.

Ti bodo predstavili svoje matične univerze ter s sodelovanjem na delavnicah in drugih organiziranih aktivnostih izmenjevali izkušnje in znanje, gostujoči visokošolski učitelji pa bodo predavali študentom primorske univerze, so zapisali na UP.

Med drugim bodo udeleženci poleg predstavitve univerze, mesta Koper in Slovenije prek različnih predavanj in predstavitev izvedeli več o slovenskem jeziku in turizmu, se podali na voden ogled Kopra, udeležili delavnic in ekskurzij ter z mreženjem poglobili medsebojno znanje in sodelovanje, izhaja iz programa mednarodnega tedna.

O mednarodni vpetosti Univerze na Primorskem priča podatek z uradne spletne strani UP, da je od njene ustanovitve leta 2003 sklenila 75 mednarodnih sporazumov o sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovanja in 17 nacionalnih sporazumov. Aktivna je tudi v številnih nacionalnih in mednarodnih združenjih in mrežah.