c S

Mariborski policisti začenjajo 14. otroško varnostno olimpijado

07.05.2019 07:36 Maribor, 07. maja (STA) - Mariborska policijska uprava danes že 14. začenja s tradicionalnim preventivnim projektom Otroška varnostna olimpijada, ki jo v sodelovanju z regijskimi osnovnimi šolami izvaja že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov, ki se pomerijo v poznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov.

Ob policistih Policijske uprave Maribor pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v regiji skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. V maju bodo izvedli šest predtekmovanj, prvo že danes na Osnovni šoli Podlehnik, kjer bodo tekmovale šole z območja policijskih postaj Ormoža, Gorišnice in Podlehnika.

V četrtek bo akcija gostovala v Juršincih, v petek v Sveti Ani, naslednji teden pa še v Spodnji Polskavi ter na mariborskih osnovnih šolah Franca Rozmana Staneta in Tabor I. Zaključna prireditev bo potekala 23. maja v mariborski športni dvorani Lukna, kjer bo sodelovalo 18 najboljših ekip iz šestih predtekmovanj.

Na vseh predtekmovanjih bodo udeležencem predstavili tudi vse službe, ki skrbijo za varnost, med drugim delo policistov motoristov, vodnikov službenih psov, konjenikov, pa tudi reševalcev, vojakov, gasilcev in predstavniki uprave za zaščito in reševanje.

Ob tem pa policisti v sklopu varnostne olimpijade znova pripravljajo dobrodelni dogodek. Že 8. Štengijada, kjer se bodo udeleženci spopadli s tekom po 454 stopnicah na Kalvarijo, bo tokrat potekala 21. maja, start pa bo kot vselej pod stopnicami na dvorišču Slomškovega zavoda. Posamezna trojka za udeležbo prispeva 15 evrov v humanitarne namene, lani so tako zbrane prispevke namenili letovanju otrok preko Zveze prijateljev mladine Maribor.