c S

Partnerstvo za spremembe v petem krogu rešuje nove izzive

26.04.2019 14:53 Ljubljana, 26. aprila (STA) - Zaposleni v javnem sektorju in gospodarstvu v petem krogu projekta Partnerstvo za spremembe naslavljajo nove izzive. Tokrat so v ospredju primeri dobrih praks učiteljev v osnovnih šolah, izpisovanje zahtev za izdajo gradbenega dovoljenja ter povečanje dosega uporabe e-storitev javne uprave, so sporočili iz zbornice AmCham Slovenija.

Partnerstvo za spremembe skupaj z AmChamom vodi ministrstvo za javno upravo, v okviru projekta pa peto leto zapored poteka izmenjava zaposlenih, ki je po navedbah omenjene zbornice med drugim namenjena iskanju konstruktivnih rešitev za boljše poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji.

Izmenjave so se začele 15. aprila, končale pa se bodo do konca septembra, so pojasnili v sporočilu za javnost. V povprečju posamezna izmenjava traja en teden, v izmenjavah pa sodeluje 14 organov javne uprave s 35 zaposlenimi ter 30 podjetij z 22 zaposlenimi. Skupaj se bo tako v petem krogu Partnerstva za spremembe izmenjalo 57 zaposlenih.

Z omenjenim program, ki se mu vsako leto pridruži več ljudi, so na AmChamu začeli leta 2015. Kot so pojasnili, je bila osnovna ideja ta, da poskušajo zaposlenim iz obeh, pregovorno nasprotujočih strani, omogočiti pravi vpogled v delo "na drugem bregu".

Sodelujoči tokrat rešujejo nove izzive, in sicer se ukvarjajo s projektom dobrih praks učiteljev v osnovnih šolah, ki ga je prijavila AmChamova komisija za prihodnost dela in izobraževanja. Drugi projekt se nanaša na izpisovanje zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja, ki ga je prijavila Upravna enota Šmarje pri Jelšah, tretji izziv pa je povečanje dosega uporabe e-storitev javne uprave, ki ga je prijavil Ajpes.

Projekt vodita vodja urada za razvoj na ministrstvu za javno upravo Jelena Tabaković in vodja komunikacij in zagovorništva na AmCham Slovenija Brina Tomovič Kandare, ki sta izrazili veselje, da so izmenjave zaposlenih postale stalnica tako v podjetjih kot v javni upravi.