c S

Na Trebelnem odprtje dozidanih prostorov otroškega vrtca

24.04.2019 13:18 Mokronog, 24. aprila (STA) - Ob lani prenovljenih prostorih podružnične osnovne šole na Trebelnem v Občini Mokronog-Trebelno bodo drevi odprli še dozidane prostore novega oddelka Vrtca Mokronožci. Z lani prenovljeno šolo in dodatnimi prostori otroškega vrtca so območju z ugodno demografijo omogočili razvoj in zaposlenim boljše delovne pogoje, je poudaril župan Anton Maver.

Maver je za STA povedal, da je Občina Mokronog-Trebelno za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 250.000 evrov in ves potrebni denar prispevala sama.

Z naložbo, ki bo glede na izvedene demografske študije z zmogljivostmi zadostovala za več let, so prišli do sodobno urejenih in opremljenih prostorov, hkrati pa so rešili prostorsko stisko enega od dveh oddelkov, ki je do zdaj gostoval v prirejeni šolski učilnici.

V novem oddelku z veliko igralnico in vsemi spremljevalnimi prostori, hodniki in garderobo, so posebno pozornost namenili prezračevalni opremi. Zunaj so uredili tudi večje travno igrišče, ki ga bodo še dodatno opremili z otroškimi igrali.

Maver je še opozoril, da v tej leta 2006 ustanovljeni dolenjski občini vse od njene ustanovitve beležijo demografsko rast in da občina tej sledi tudi na področju izobraževanja ter otroškega varstva.

Vodja vrtčevske enote na Trebelnem, ki sicer deluje v okviru mokronoškega vrtca Mokronožci, Polona Kralj Zupančič je za STA povedala, da otroški vrtec na Trebelnem, kjer beležijo izrazito ugodno demografsko sliko, v dveh oddelkih obiskuje skupaj 36 otrok. Z novo pridobitvijo pa bo na voljo prostora za še nekaj vrtičkarjev.

Na Trebelnem so sicer oktobra lani odprli novozgrajeni športni center in hkrati prenovljene prostore podružnične osnovne šole. Naložba je skupaj z opremo, nekaj dodatnimi deli in davkom dosegla nekaj manj kot 2,1 milijona evrov. Gradnjo energetsko varčne telovadnice je s 340.000 evri podprl Eko sklad, razliko je pokrila Občina Mokronog-Trebelno.