c S

Celjski osnovnošolci na svetovnem prvenstvu v lego-robotiki osvojili 3. mesto

23.04.2019 10:21 Ljubljana, 23. aprila (STA) - Mladi robotiki in raziskovalci iz I. OŠ Celje so na svetovnem prvenstvu v lego-robotiki, First Lego Liga (FLL) v Houstonu osvojili tretje mesto. Na prvenstvu so sodelovale 104 ekipe iz 76 držav. Osnovnošolci iz Celja so sicer aktualni državni prvaki in prvaki regije Adria, so sporočili iz Zavoda Super glavce.

Svetovno prvenstvo FLL je potekalo med 17. in 20. aprilom v Houstonu. V letošnji sezoni je bila nosilna tema vesolje.

Mladi raziskovalci so sestavljali, programirali, ustvarjali in sodelovali s številnimi strokovnjaki in drugimi FLL ekipami iz celega sveta od avgusta 2018 naprej. Decembra lani so sodelovali na regijskem turnirju na Vranskem, kjer so si zagotovili vstopnico za finale FLL regije Adria, ki je bilo hkrati Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije.

Na finalu v Celju so med 30 najboljšimi ekipami iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije osvojili naslov prvaka FLL, so zapisali v sporočilu Zavoda Super glavce.

FLL je mednarodni interdisciplinarni raziskovalni program, oblikovan za otroke in mladino od devet do 16 let. Osnova programa sta raziskovanje in robotika, posebnost vzgoja in izobraževanje v skladu z vrednotami, s katerimi udeleženci osvajajo veščine za 21. stoletje.

Zavod Super glavce organizira in izvaja program in dogodke ter tekmovanja FLL v Sloveniji.