c S

Na mariborski univerzi znova karierna tržnica v živo

17.04.2019 08:24 Maribor, 17. aprila (STA) - Karierni center Univerze v Mariboru danes skupaj z območnima službama zavoda za zaposlovanje iz Ptuja in Maribora na sedežu univerze že šestič pripravlja karierno tržnico v živo. Z njo želijo svojim študentom in diplomantom ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

Kot poudarjajo na univerzi, bodo udeleženci dogodka tokrat lahko vzpostavili stik s 23 potencialnimi delodajalci, spoznali njihovo organizacijo, hkrati pa bodo imeli priložnost, da se jim predstavijo ter povprašajo po njihovih pričakovanjih in možnostih sodelovanja ali zaposlitve.

Osrednji dogodek bo karierni sejem, kjer se bo 23 delodajalcev predstavilo na stojnicah. Med drugim bodo prisotna podjetja Lek, Henkel, Deloitte, Odelo, Lidl in Adecco, svoje stojnice pa bodo imeli tudi zavod za zaposlovanje, Zavod PIP, Andragoški zavod Maribor in Ljudska univerza Slovenska Bistrica.

Ob tem se bodo predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja in izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela.

Vzporedno s sejemskim delom bo letos prvič potekala tudi okrogla miza o kompetencah v pedagoškem poklicu z vidika delodajalcev ter predstavitev kontaktnega centra zavoda za zaposlovanje in Euresa, ki bo predstavil zaposlitvene priložnosti v Evropi.

Organizirana bo tudi "CV klinika", kjer bodo udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu, izkoristili pa bodo lahko še možnost brezplačnega profesionalnega fotografiranje za življenjepis. Po koncu sejemskega dela bodo sledili hitri razgovori z delodajalci, kjer so tako delodajalci kot kandidati že izbrani.