c S

Tek od faksa do faksa

16.04.2019 09:23 Ljubljana, 16. aprila (STA) - V okviru praznovanja stoletnice ljubljanske univerze se bodo danes študenti, diplomanti in zaposleni podali na rekreativni tek, ki so ga poimenovali Tek od faksa do faksa. Z njim bodo simbolično povezali fakultete in akademije naše najstarejše univerze. Prijavljenih je že več kot 300 tekačev. Tek je za vse brezplačen, so sporočili z univerze.

Študenti, diplomanti in zaposleni na ljubljanski univerzi bodo v rekreativnem tempu odtekli dva različno dolga kroga, pet ali deset kilometrov, in obiskali pet oziroma deset fakultet.

Tekači se bodo zbrali pred univerzitetno športno dvorano Rožna dolina in to ne glede na vreme. Od 17. do 17.45 bo potekal prevzem majic. Ob 17.45 bo skupinsko ogrevanje ob DJ in usposobljenem tekaškem trenerju, ob 18. uri pa se bodo podali na tek. Zaradi velikega števila prijavljenih se bodo razdelili v skupine in se podali na dve različno dolgi trasi.

Po prvi trasi, dolgi okoli pet kilometrov, bodo tekli do biotehniške in veterinarske fakulteta, fakultete za matematiko in fiziko ter fakultete za gradbeništvo in geodezijo vse do fakultete za elektrotehniko in nazaj do dvorane oz. Centra za obštudijsko dejavnost.

Druga 10-kilometrska trasa pa bo vodila do pravne in teološke fakultete, nato medicinske fakultete in fakultete za šport, zdravstvene fakultete, fakultete za arhitekturo, filozofske fakultete in fakultet za strojništvo in za farmacijo ter do naravoslovnotehniške fakultete in nazaj do dvorane Rožna dolina.

Po zaključku teka, predvidoma ob 20. uri, bo pred dvorano sledilo sproščeno druženje.