c S

Učenci danes na državno tekmovanje iz kemije

30.03.2019 10:00 Ljubljana, 30. marca (STA) - V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije se bo danes ob 9. uri na 15 osnovnih šolah po Sloveniji začelo 53. državno tekmovanje mladih kemikov za Preglova priznanja, so sporočili iz zveze. Pomerili se bodo učenci, ki so na šolskem tekmovanju iz znanja kemije dosegli prag za uvrstitev na državni nivo.

Tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja poteka od leta 1967 ter je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol. V tem šolskem letu se je šolskih tekmovanj, ki so potekala januarja po vsej Sloveniji, udeležilo 6771 učencev, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 1697, piše na spletni strani zveze. Šolskih tekmovanj se je udeležilo slabih 487 učencev manj kot prejšnje leto, na državno tekmovanje pa se je uvrstilo 137 učencev več.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike, so še zapisali v sporočilu za javnost.