c S

Dijaki se bodo pomerili v znanju iz programiranja in algoritmov

25.03.2019 06:05 Ljubljana, 23. marca (STA) - Na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko se bo danes dvesto dijakov in dijakinj na državnem tekmovanju pomerilo v znanju programiranja in algoritmov, so sporočili s fakultete. Poleg tega se bodo pomerili še v izdelavi spletnih aplikacij. Najboljši se bodo uvrstili na srednjeevropsko računalniško olimpijado julija na Slovaškem.

Tekmovalci iz cele Slovenije se bodo pomerili v znanju računalništva in informatike v eni izmed treh težavnostnih skupin, kjer je prva skupina primerna za začetnike v programiranju, tretja pa zahteva sposobnost izdelave delujočega programa za zastavljen problem.

V Sloveniji tekmovanje organizira računalniško združenje ACM Slovenija v sodelovanju z univerzami v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem ter Institutom Jožef Stefan in IEEE Slovenija.

Andrej Brodnik s fakultete verjame, da to tekmovanje na mlade deluje kot spodbuda k poglobljenemu udejstvovanju na različnih področjih računalništva in informatike, kar bo odlična podlaga za njihovo priključitev k eni najhitreje rastočih vej gospodarstva.

Na fakulteti za računalništvo in informatiko so v okviru projekta Napoj v sodelovanju z združenjem ACM po njegovih besedah organizirali celoletne priprave za udeležbo na mednarodnih olimpijadah v računalništvu in informatiki, rezultat na državnem tekmovanju pa bo štel pri izbiri udeležencev.

Razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj in nagrad bo ob 18. uri v veliki predavalnici Instituta Jožef Stefan.