c S

Portorož gosti mednarodno srečanje študentov medicine

01.03.2019 08:36 Portorož, 01. marca (STA) - V Portorožu se danes začenja 68. generalna skupščina Mednarodne zveze organizacij študentov medicine. Na srečanju, ki ga organizira Zveza študentov medicine Slovenije, bo do prihodnjega četrtka zbranih več kot tisoč študentov medicine iz 125 držav, ki bodo razpravljali o sodobnih globalnih problemih v zdravstvu.

Mednarodna zveza organizacij študentov medicine je ena najstarejših in največjih študentskih organizacij na svetu. Ustanovljena je bila leta 1951 in trenutno združuje več kot milijon študentov medicine iz 130 nacionalnih organizacij iz 125 držav, so zapisali v slovenskem društvu študentov medicine.

Glavne teme portoroškega srečanja bodo javno zdravje, spolno in reproduktivno zdravje, medicinsko izobraževanje ter človekove pravice in mir ter mednarodne izmenjave študentov medicine po celem svetu. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Že od ponedeljka pa v Portorožu poteka tudi predskupščina. Gre za tradicionalni stranski dogodek generalne skupščine, katerega namen je 250 študentom nuditi treninge in delavnice iz različnih področij, povezanih z zdravstvom.