c S

Sprememba na čelu ljubljanske ŠOU

28.02.2019 07:45 Ljubljana, 27. februarja (STA) - Nova predsednica Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani je postala Mubina Vrtagić, absolventka mednarodnih odnosov na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV). Na mestu predsednika je nasledila Klemna Perana, ki je prevzel funkcijo predsednika Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), so sporočili iz ljubljanske ŠOU.

Na mesto predsednice je bila Vrtagićeva izvoljena na današnji seji ŠOU v Ljubljani. Podporo ji je izrazil tudi Peran, ki ga je na tem mestu nadomestila, saj je njegova nova funkcija predsednika ŠOS nezdružljiva s funkcijo predsednika ŠOU v Ljubljani.

"Ob odhodu predsednika ŠOU v Ljubljani pa je razpadlo tudi dosedanje predsedstvo," so pojasnili na ljubljanski ŠOU. Tako so na današnji redni seji poslanci volili novo predsednico, člane predsedstva in drugega člana ŠOU v Ljubljani v predsedstvu ŠOS. Ob tem se je Vrtagićeva odločila, da bo za svoj mandat ohranila obstoječo ekipo vodij resorjev, ki je bila izvoljena že novembra lani.

V novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani so bili tako znova izvoljeni tudi študentski ministri: za študijsko problematiko Blaž Plazar z ekonomske fakultete, za socialo in zdravstvo Kristjan Runovc z ekonomske fakultete, za mednarodno sodelovanje Mitja Zorič z zdravstvene fakultete, za obštudijske dejavnosti Tilen Vodeb Žmavc iz Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, za študentske organizacije visokošolskih zavodov Tim Mišič z ekonomske fakultete ter za komuniciranje in razvoj Jakob Jež z ekonomske fakultete. Za drugega člana ŠOU v Ljubljani v predsedstvu ŠOS pa je bil izvoljen Kristjan Kos s FDV.

Nova predsednica ljubljanske ŠOU je na področju študentskega organiziranja aktivna že vrsto let. Številne izkušnje je pridobila, ko je bila študentka tutorka, v kasnejših letih pa je bila podpredsednica Študentske organizacije FDV in predsednica Študentskega kluba FDV. S ŠOU v Ljubljani se je pobližje spoznala najprej kot poslanka v Študentskem zboru v mandatu 2016-18, potem z delom na Resorju za komuniciranje in razvoj ter kasneje v administraciji predsedstva. Pri tem je tesno sodelovala s tedanjim predsednikom Klemnom Peranom in nabrala veliko izkušenj iz različnih področij študentskega organiziranja. Novembra leta 2018 pa je bila izvoljena za drugo članico ŠOU v Ljubljani v predsedstvu ŠOS, kjer je skrbela za področje visokega šolstva in izobraževanja, so sporočili iz ljubljanske ŠOU.