c S

Na dveh tekmovanjih otroci pokazali računalniške spretnosti

24.02.2019 18:17 Ljubljana, 23. februarja (STA) - V Škofji Loki sta se ta teden končali tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki jih je v okviru Festivala inovativnih tehnologij pripravila Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Kot so sporočili iz zveze, sta največ znanja in spretnosti pokazala Jan Lamberšek z Osnovne šole Roje Domžale in Jan Rotar iz Centra Janeza Levca Ljubljana.

Na 12. državnem računalniškem tekmovanju Z miško v svet je sodelovalo 18 tekmovalcev iz 12 slovenskih šol, slavil pa je Jan Lamberšek.

Že 19 let poteka tudi tekmovanje z naslovom Z računalniki skozi okna, ki je z letošnjim letom dobilo nove vsebine. Udeleženci so tekmovali v parih, najprej v uporabi pametnih telefonov na različnih lokacijah izven računalniške učilnice, nato pa še v delu na računalnikih. Na tekmovanju je sodelovalo 20 tekmovalcev iz 10 šol, največ spretnosti pa je pokazal Jan Rotar.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije v program računalniškega izobraževanja že od leta 2000 vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo, so še zapisali v zvezi.