c S

V Ljubljani že petič mednarodno tekmovanje World Scholar's Cup

03.02.2019 08:49 Ljubljana, 02. februarja (STA) - Ljubljanska Osnovna šola Danile Kumar bo že peto leto zapored gostila regionalni krog mednarodnega tekmovanja The World Scholar's Cup. Tema letošnjega tekmovanja, ki poteka v angleščini, je A World on the Margins. Sodelujoči se bodo pomerili na področjih umetnosti in glasbe, naravoslovja, zgodovine, književnosti, sociologije in posebnega področja.

Tekmovanje, ki bo danes potekalo na šoli, v nedeljo pa v Cankarjevem domu v Ljubljani, vključuje ekipno debato, kreativno skupinsko pisanje esejev, preizkus znanja in kviz, so sporočili s šole.

Učenci in dijaki se na tekmovanje pripravljajo sami in na skupinskih pripravah, ki potekajo na šoli pod vodstvom mentorja, je dodala vodja projekta Katarina Lovenjak.

V tej "bitki znanja" sodelujejo učenci in dijaki z različnih koncev Slovenije in nekaterih držav z območja Balkana. Najboljši na regionalni ravni se bodo lahko udeležili tekmovanj junija v Pekingu.

V lanskem šolskem letu se ga je regionalnega tekmovanja udeležilo več kot 400 mladih iz cele Slovenije ter nekaterih sosednjih držav, število pa iz leta v leto občutno raste, so sporočili iz šole.

Ideja The World Scholar's Cup tekmovanja je bila ustvariti tekmovanje drugačno od tradicionalnih, ki bi učence in dijake motiviralo pri pridobivanju novih znanj in sposobnosti.