c S

Predsedstvo ŠOS za novega predsednika organizacije predlaga Klemna Perana

01.02.2019 08:35 Ljubljana, 01. februarja (STA) - Predsedstvo Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je na četrtkovi seji za mesto predsednika krovne študentske organizacije predlagalo Klemna Perana, aktualnega predsednika ljubljanske študentske organizacije. O Peranu, ki je sicer edini kandidat za ta položaj, bodo odločali na skupščini ŠOS, ki bo predvidoma v drugi polovici februarja.

Peran je študent četrtega letnika ljubljanske fakultete za družbene vede in je na čelu Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani že drugi mandat. Študentski zbor ga je namreč novembra lani ponovno izvolil na mesto predsednika organizacije za mandatno obdobje 2018-2020.

Sedanjemu predsedniku ŠOS Jaki Trilarju se enoletni mandat izteče februarja. Za STA je povedal, da ni želel ponovno kandidirati za ta najvišji položaj v ŠOS iz osebnih razlogov, saj se želi, kot je poudaril, posvetiti akademski sferi oziroma študiju, ki ga veseli.

Sicer je zadovoljen z opravljenim delom. Med dosežki mandata je izpostavil sprejetje študentske ustave, ki povečuje transparentnost študentskega organiziranja, povečanje števila upravičencev do štipendij in začetek odpiranja študentske problematike, kot je pomanjkanje študentskih domov.

Predsedstvo ŠOS, ki zastopa in upravlja krovno študentsko organizacijo, bo edinega kandidata za njenega predsednika za mandatno obdobje enega leta predlagalo v imenovanje skupščini organizacije, ki se bo sestala predvidoma v drugi polovici februarja. Predsednika morajo izglasovati z večino sestavnih delov skupščine, ki jo sestavljajo zbor ŠOS in svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti (ŠOLS).