c S

Debaterji bežigrajske gimnazije uspešni na velikem evropskem tekmovanju

23.12.2018 18:59 Ljubljana, 22. decembra (STA) - Debatna ekipa iz Gimnazije Bežigrad v sestavi Reja Debevc, Filip Korošec in Filip Gavranovič je pretekli teden ponovila uspeh iz let 2016 in 2017 ter osvojila prvo mesto na največjem evropskem debatnem tekmovanju Winter Holidays Open v Zagrebu. Gre tudi za drugi največji debatni turnir na svetu, so danes sporočili iz debatnega kluba.

Gimnazija Bežigrad je v veliki finalni debati premagala nacionalne reprezentance ZDA, Romunije, Hrvaške, Nizozemske in mnogih drugih držav in je tako že drugič po letu 2016 postala zmagovalka tega prestižnega tekmovanja.

Debatni krožek oziroma Speaking & Debating program na Gimnaziji Bežigrad vodi Miha Andrič, ki je tudi vodja izobraževanja pri nacionalni debatni organizaciji. Bežigrajski debatni program se je v zadnjih petih letih uveljavil kot eden rezultatsko najuspešnejših šolskih debatnih programov v Evropi, navajajo in dodajajo, da je nacionalni debatni program v Sloveniji mednarodno dobro priznan in rezultatsko zelo uspešen.

Slovenski debatni predavatelji in predavateljice namreč skrbijo za strokovno izvedbo debatnih tekmovanj po celem svetu, dodatna ekipa z II. Gimnazije Maribor pa je na tokratnem tekmovanju dosegla tudi posebno nagrado za najboljšo ekipo sestavljeno iz debaterjev začetnikov, so še dodali iz debatnega kluba bežigrajske gimnazije.