EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.12.2018

Evropska sredstva za mrežo centrov raziskovalnih umetnosti in kulture

Ljubljana, 17. decembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša nekaj več kot devet milijonov evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov.

Kot so danes sporočili iz vladne službe za razvoj in kohezijo, bo za regijo vzhodna Slovenija namenjenih 5,4 milijona evrov, za regijo zahodna Slovenija pa 3,6 milijona evrov.

Namen razpisa je spodbujanje produkcije mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture ter na osnovi idej, zlasti tistih, ki so relevantne za razvoj prednostnih področij slovenske strategije pametne specializacije, omogočiti ustvarjalno sodelovanje na področju znanosti, umetnosti, tehnologije in gospodarstva.

Podpora je tako namenjena povezovanju področij znanosti, umetnosti, tehnologije in gospodarstva z namenom izboljšanja konkurenčnosti, izrabe obstoječe in razvoj nove raziskovalne infrastrukture, vključevanja v raziskovalne programe ter izrabe inovativnega potenciala raziskovalcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar